PUTEREA ATINGERII BLÂNDE

CURS DE MASAJ

Puterea atingerii blânde

Atingerea adevărată este divină, blândă, primitoare, dăruitoare, contopitoare, iubitoare. Este ascultarea corpului si sufletului fără vorbe și cuvinte. Este ascultarea cu tot corpul și cu toată ființa. Este comuniunea, acceptarea totală a corpului și a ființei fără nicio judecată. Este aceea iubire și îmbrățișare necondiționată pe care toți o dorim. E atingerea și acceptarea necondiționată la care visezi și poate nu ai experimentat niciodată. Este un spațiu al bucuriei și posibilităților infinite în care te topești, te dizolvi, te relaxezi, te transformi. Ajungi întro stare în se resetează de la sine toate sistemele de atoreglare și de autovindecare ale corpului. E un spațiu al iubirii necondiționate în care se resetează toate pe cum e contribuție maximă pentru tine. Așa s-ar putea descrie o sesiune de masaj *Puterea atingerii blânde* 

Despre metodă


    Știi că efectul atingerii este mult mai profund, plăcut și vindecător dacă e dăruit cu îngăduință și blândețe? Oare mai ține minte corpul tău magia și miracolul alintării-legănării din primii luni de viață, când era ținut în brațe și era acceptat și iubit așa cum este? Oare care este secretul alintării bebelușului, sufletului?

    Știi că 70-90% din corpul uman este apa-lichid: limfă, sânge, lichid interstițial, cerebrospilan? Corpul uman este ca un vas plin de apă, în care lichidele ar trebui să curgă lin, să aibă fluxul liber în toate direcțiile, țesuturile, fasciile. Unde este flexibilitate, mobilitate, motilitate, flux de lichide și energie, acolo este și SĂNĂTATE. Puterea atingerii blânde este o metodă simplă, pragmatică, profundă prin care acest flux și capacitatea de mișcare liberă se poate reface.   

    Te invit să descoperi și să experimentezi aceste taine în cadrul unui  workshop de 2 zile, la un curs la care vei experimenta eliberarea tensiunilor fizice, psihice și vei învăța și metoda pentru a practica această metodă. 

Ce este masajul

Puterea Atingerii Blânde

*Puterea Atingerii Blânde* este o tehnica de masaj holistică, enorm de profundă care îmbină relaxarea și detensionarea miofascială, terapia craniosacrală, deblocarea meridianelor energetice, lucrul cu bioenergia și eliberarea somato-emoțională. Se executa prin atingerea și dinamizarea foarte blândă aale lichidelor, țesuturilor corpului pe toată suprafața lui. Facilitează detensionarea fasciilor, musculaturii, articulațiilor, funcționarea organelor interne, realinierea  vertebrelor, corectarea posturii corpului si a coloanei vertebrale, drenajul sistemului limfatic, refacerea sistemului cranio-sacral, relaxarea totala fizică și psihică, eliberarea traumelor emoționale închise în corp, descătușarea completă a corpului. O ședință  durează între 50-90 minute. Corpul clientului este îmbrăcat în haine confortabile pe toată durata ședinței. Nu există efecte adverse.

         DESPRE CURS 


Cursul practic are o durată de două zile. participantii lucrează îmbrăcați, pe mese de masaj, în perechi. Se fac mai multe schimburi de ședințe. 


Programul cursului:

Prima zi: Detensionarea musculaturii și fasciilor

 • Cunoștințe teoretice de bază despre lichidele, fluxul lor, valurile lichidelor corpului, despre musculatură, fascii,
 • percepere tensiunilor și metodele de eliberare prin dinamizare, mobilizare
 • Prezentarea și protocolului de lucru pe partea anterioară a corpului
 • Exersarea protocolului pe partea anterioară a corpului
 • Prezentarea modului de lucru pe partea posterioară a corpului
 • Exersarea pe partea posterioară a corpului
 • Prezentarea modului de lucru pe părțile laterale ale corpului
 • Exersarea modului de lucru pe părțile laterale ale corpului

A doua zi: Detensionarea articulațiilor, structurilor profunde

 • Prezentarea modului de lucru pentru eliberarea articulațiilor, tendoanelor, posturii
 • Pomparea limfatică
 • Pomparea craniosacrală
 • Exersarea în perechi
 • Eliberare somato-emoțională, corpul este cheia, cum se percep traumele emoționale în corp
 • Eliberarea fluxului în meridianele energetice
 • Executarea individuală a unei ședințe complete de Puterea Atingerii
 • Autoterapie

La curs se lucrează în perechi, fiecare persoană dăruiește și primește mai multe ședințe. Participarea la curs nu are precondiție. Cursul se recomandă ca specializare și dezvoltare personală pentru terapeuți, maseuri, psihologi, fizio-kineto terapeuți, osteopați, chiropractori. Participanții vor primi diploma de participare și imediat după curs pot pune în aplicare cele învățate. După acest curs se poate participa la clasele de Biodinamică Craniosacrală modulul de bază și cel avansat. Metoda nu are efecte adverse. Detalii poți citi mai jos.

Contribuția pentru cele două zile de curs este de 1000 lei.

Pentru înscriere te rog să mă contactezi pe tel: 0721760230

Cursul este facilitate de Gizella Kiss, trainer terapie Biodinamica Craniosacrala, trainer masaj M5C, trainer masaj Puterea Atingerii, Facilitator Access Consciousness.


Puterea Atingerii Blânde ajută în

 💚 relaxare, antistres, eliberarea traumelor emoționale

 💚 resetarea capacității de autoreglare și autovindecare  

 💚 eliminarea rigidităților din corp și din ființa

 💚 accesarea iubirii, încrederii, respectului, recunoștinței de sine

 💚 detensionare myofascială, ale fasciilor, membranelor, diafragmelor

 💚 relaxarea musculaturii, articulațiilor

 💚 relaxarea sistemului nervos simpatic și parasimpatic

 💚 realinierea structurilor de suprafață și celor din profunzime

 💚 eliberarea durerilor cervicale, dorsale, lombare,

 💚 realinierea posturii corpului,

 💚 realinierea coloanei vertebrale,

 💚 în corectarea scoliozei, lordozei, cifozei

 💚 restabilirea funcționării organelor interne,

 💚 restabilirea funcționării organelor si sistemelor de organe,

 💚 eliberarea somato-emoțională

 💚 eliminarea durerilor, tensiunilor,

 💚 reumatism, artroze, artrite, coxartroze, dureri ale genunchilor

 💚 cure de slăbire, refacerea structurii pileii

 💚 eliminarea vergeturilor,

 💚 drenaj limfatic

 💚 reglarea circulației limfatice și sanguine

 💚 problemele sistemului nervos periferic, amorțeli,

 💚 nevralgii, nevralgii intercostale, dureri de nerv trigaman

 💚 migrene, în probleme de vedere, de auz

 💚 reglarea sistemului hormonal

 💚 hernie ombilicală-inghinală și în multe alte probleme


Această technică de masaj are efecte profunde deoarece implică toate sistemele corpului:


Detensionarea miofascială

Sistemul de fascii este un sistem complex de țesut conjunctiv care învelește musculatura, regiunile anatomice din corp, organele, nervii, oasele, tendoanele, coloana vertebrală.  Prin el se realizează comunicarea interioară informațională, permite curgerea lichidelor, prin fascii găsim traseul meridianelor energetice. Tensiunile interioare din fascii pot bloca comunicarea între- și în organe, dar și dezechilibrele organelor interioare pot crea disfuncții în sistemul de fascii. Această metodă este noninvazivă, e executată doar prin atingere blândă și are ca efect schimbarea, refacerea, resetarea tuturor structurilor din corp. Eliminând tensiunile interioare, fluxul energetic-informațional și al lichidelor corpului se normalizează, astfel se permite reechilibrarea organelor, sistemelor de organe, sistemului nervos. Corpul fizic în proporție de 70-90 % este lichid. Această metodă este defapt un mod foarte delicat și blând de lucru cu țesuturile, lichidele și energiile corpului.

 

Terapia Biodinamică Craniosacrală

Terapia biodinamică craniosacrală este lucru cu lichidele, fasciile și oasele corpului. Sistemul craniosacral este format din lichidele corpului, lichidul cefalorahidian, fascii, membrane, coloana vertebrală, oasele cutiei craniene, meningele spinal și cranian, creier. Dereglările, dezechilibrele din acest sistem se pot corecta reactivând sistemele și mecanismele de autovindecare ale corpului. Prin atingere blândă și detensioanrea ușoară a fasciilor se corectează și se resetează întregul sistem craniosacral. Se modelează activitatea neuronilor, sistemului nervos, creierul echilibrează toate procesele fiziologice din corp. Datorită accesării stării profunde de relaxare se produc eliberările de energii solidificate. Se accesează nivele superioare de conștiință care contribuie la

De asemenea, în funcție de balansul care este realizat, ne întărim personalitatea, avem o intuiție mai mare, mai multă încredere în noi înșine, etc.

 

Masajul bioenergetic

Totul este energie. La baza funcționării corpului fizic stă energia. Una din cauzele dezechilibrelor, disfuncțiilor și bolilor se găsește în sistemul energetic. În timpul acestei ședințe se echilibrează și se normalizează fluxul energetic din meridinele energetice și din chakre. Cursanții vor fi inițiați în a lucra cu energiile cele mai rafinate potrivite corpurilor.

 

Eliberare somato-emoțională

Emoțiile guvernează viața și corpul. Datorită unor tipare de funcționare închidem în corp și în sistemul de fascii/lichide solidificările energetice ale traumelor fizice, psihice, emoționale din prezent, dar și pe cele experimentate în trecut sau vieți anterioare. Aceste solidificări energetice se pot simți ca zone inerte, rigide, înghețate în corp. Prin tehnica atingerii blânde structurile corpului sunt deblocate și datorită accesării stării profunde de relaxare se produc eliberările de energii solidificate, de traume. Se accesează nivele superioare de conștiință care contribuie la accesarea iubirii, încrederii, respectului, recunoștinței de sine.

 

unsplash